Părintele Constantin Necula: „Cred că suntem nedrepți cu basarabenii noștri. Nu i-am ajutat”

Publicat: 22/04/2022, 16:04

Cel mai recent invitat al podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, părintele Constantin Necula, a vorbit despre puterea pe care creștinismul o are mai presus decât orice război, dar și despre faptul că România nu a sprijinit așa cum trebuia Basarabia.

Părintele a povestit că a fost recent în Republica Moldova, acolo unde Patriarhia Română construiește mai multe biserici. Acesta a subliniat că România nu a ajutat așa cum ar fi trebuit Basarabia, care este pământ românesc.

„La un moment dat mă duc la Gotești. Ăsta-i un sat nu foarte departe de Cahul, unde se construiește prima biserică ortodoxă care ține de Patriarhia Română. Acum cred că și celălalt cap al satului tot de Patriarhia Română va ține, la cum merg lucrurile. M-a impresionat tare de tot. Săpată fundația, după care preasfințitul a pus piatra de temelie. Apoi se pun pietre în cele patru colțuri ale viitoarei construcții. La un moment dat, preasfințitul, foarte intuitiv, ne pune pe mine și pe Viorel să punem ultima piatră împreună. Și i-am zis, măi Viorele, tu îți dai seama că aici e România toată. Bucata aceea de piatră care se va construi este România întreagă. Cred că suntem nedrepți cu basarabenii noștri. Nu i-am ajutat. Și nici ei nu au reușit să se ajute. Acum văd dinspre biserică ajutor. M-a impresionat foarte tare că atunci când era presiunea războiului, a început războiul, iar ai noștri construiau biserici. La Gotești, la Cimișlia, la Cahul, și așa mai departe”, a povestit prelatul.

Despre forța Creștinismului

Povestind o întâmplare din cel de-al doilea război mondial, atunci când Stalin a întrebat câte tancuri are Papa, părintele Necula a spus că Biserica are o putere mai mare decât orice tanc.

„Șenilele nu pot fi bătute decât de biserică. Exclus altceva. Biserica văzându-și de treaba ei și de înviere, ea fiind vestitorul învierii. Împotriva învierii nu există tanc. Când lui Stalin i s-a spus despre Papă, el a întrebat câte divizii de tancuri are. Un apropiat i-a răspuns: Nu te juca, el are „alte tancuri mult mai puternice”. Ca și acum. Francisc I a făcut o figură interesantă cu atitudinea sa”, a mai spus părintele Necula.

Ediție specială de Paște a podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene și Părintele Constantin Necula

Părintele profesor Constantin Necula este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA de sâmbătă, 23 aprilie, într-o ediție specială dedicată sărbătorilor pascale.

Nu rata o nouă ediție podcastului ce va fi difuzat începând cu ora 19.00 pe canalul de YouTube ALTCEVA cu Adrian Artene!

Părintele Necula, unul dintre cei mai apreciați și populari preoți creștin ortodocși din România, vorbește despre războiul din Ucraina și unde se situează Dumnezeu în acest război sângeros.

Totodată, acesta vorbește despre Nicolae Ceaușescu și povestește despre cum dictatorul a asfaltat drumul către Mănăstirea Tismana.

Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Șaguna” din Sibiu, în 1994, ca șef de promoție. Este preot ortodox si profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate.

Adrian Artene publică în presa naţională din 1996. Este dublu licenţiat în Jurnalism şi Drept, a absolvit şi două mastere în Teologie şi Ştiinţe Penale. Este autorul cărţii” Mafia Statală”, dar şi a volumelor de poezii” Iubirile pentru care a plâns şi Dumnezeu” şi ”Punctuaţia iubirii”.

Este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi, totodată, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Deţine numeroase premii pentru presă de investigaţie, dar şi premii literare.

Urmărește interviul integral cu Constantin Necula, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, doar pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. Abonați-vă aici!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×